Tapahtumakalenteri

  • Taija Salokanteleen ratatreenit torstaisin (Jere)
  • Koirahallin vakiotreenit sunnuntaisin (Jere)
  • 25.03.18 Lappalaiskoirien ER (Juuso)

5. syyskuuta 2014

Tervakoski KV

Viime viikonloppuna oltiin Juuson sekä Kirsin, Alman ja Vilman kanssa Tervakoskella näytelmöimässä. Juuso oli monilta osin kroppaa jo täysin pohjavillaton, ja pähkäilinkin, mahtaako nyt mennä Juuson hieno ERI-putki poikki. Matkakumppanimme tiesi vielä kertoa, että paria viikkoa aiemmin Pystykorvapäivillä oli sama tuomari (Erna Britt Nordin) kuin Tervakoskella ja oli ollut tiukka arvioinneissaan.

Juuson kilpakumppani veteraaniluokassa oli Dani (Teelikamentten Deep Blue), jolla on muuten sama isä kuin Juusolla. Jo edesmenneen Juti-iskän omistaja Sailakin oli päässyt paikalle, ja niin Juuso sai rapsuttelijoita kehän laidalle. =)

Juuson nenää oli jo lähes viikon vieneet tyttöjen houkuttelevat tuoksut kotopuolessa, ja sama tahti jatkui kehässäkin: kuono oli vähän väliä menossa ruohikon sekaan. Pikkuisen oli työläs esitettävä meidän vanhus. Juuso jaksoi poseerata kuitenkin oikein nätisti. Ja niin vaan ennakkopeloistani huolimatta Juuso sai ERIn ja oli luokkavoittaja, mutta jäi jälleen ilman SAta. SERT jäi nyt lähemmäs kuin koskaan: PU-kehässä olleet olivat kaikki valioita! Tuomari antoi SAta aika hintsusti: nartuissa sen sai vain yksi (Alma, joka sai myös CACIBin ja oli VSP - mahtavaa!). Edes valioille ei SAta herunut. Mukava oli kuitenkin tuomaritäti, jutteli Juusollekin koko ajan tutkiessaan tätä. =) Juuson arvostelu suomennettuna:
"Hieman pitkänomainen ja ei parhaassa karvassa. Upea pää ja ilme. Erittäin hyvät korvat. Hyvä kuono ja purenta. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvä rintakehä ja luusto. Hyvät sivuliikkeet, mutta hieman ahtautta sekä edessä että takana. Erittäin ystävällinen luonne."

ROP VET -kehässä Juuso sai jo ties kuinka monennen kerran vastaansa matkakaverinsa Vilman, jonka Juuso voitti. Niinpä me päästiin toista kertaa elämässämme ryhmäkehiin. Nyt, kun tiesi mitä tapahtuu ja miten kuuluu olla, osasi jo nauttia tilanteesta. Juusokin oli ihan eri vireystasolla kuin Helsingin kesänäyttelyssä. On se vaan hienoa, kun kehään kuulutetaan nimellä... Olin kohtalaisen varma jo ennen isoon kehään menoa, ettei me enää sijoituta, koska tuomari ei esiarvostelussa katsonut Juuson hampaita. Oli hieno kokemus joka tapauksessa!
Parhaat veteraanit: Juuso ja Vilma omistajineen

Illalla vähän kilisteltiin kuohuvan kera kulunutta vuotta. Juuso on kyllä ylittänyt kaikki mun odotukset potenssiin ääretön, ja lisäksi se on takuulla puhdistanut sekä oman että mun maineen. =) Enpä ois vuosi sitten uskonut, että nyt ollaan tällasessa tilanteessa. Tervakoski olikin todennäköisesti meidän tämän vuoden viimeiseksi jäävä näyttely: sunnuntaina pesin ja harjasin vanhuksen, ja siitä lähti melkein kaikki pohjavilla. Helsinki Winner joulukuussa on mahdollinen, mikäli karvat kasvavat takaisin - muussa tapauksessa katsotaan ensi vuonna uudestaan.

Ei kommentteja: